Passiefhuis concept

Met een DuWo-Comforthuis heeft u nu al het huis van de toekomst: duurzaam, gezond, slim, comfortabel en extreem energiezuinig!

Voordelen DuWo-Comforthuis

Fraaie zongeoriënteerde ontwerpen, verschillende bouwstijlen, indelingsmogelijkheden en gevelafwerkingen. Wonen in een zee van daglicht, gezonde en schone lucht, geen tochtverschijnselen en altijd een aangename binnentemperatuur. Bouwen volgens in de praktijk bewezen betrouwbare methoden en een scherpe, vaste bouwsom.

Het Passiefhuisconcept

DuWo-Comforthuizen worden gebouwd volgens het Passiefhuisconcept. Dit concept is begin jaren negentig ontwikkeld door

 het Passiefhuis Instituut in Darmstadt (Duitsland) en wordt daar, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland, op grote schaal toegepast. Door een goed ontwerp, georiënteerd op de zon, uitgevoerd met zeer goede schilisolatie (dak, gevels, vloeren, drievoudig glas) en effectieve kierdichting, kan de warmte uit het passiefhuis nauwelijks weg. Volgens Europese wetgeving wordt deze bouwwijze eind 2020 in de gehele Europese Unie, dus ook in Nederland, verplicht ingevoerd.

Extreem energiezuinig

Een passiefhuis gebruikt maximaal 15 kWh energie (1,5 m³ aardgas) voor ruimteverwarming en totaal inclusief warm tapwater en huishoudelijk stroomverbruik, minder dan 120 kWh per vierkante meter vloeroppervlak per jaar. De energiebehoefte is zo laag dat twee gloeilampen van 100 Watt genoeg zouden zijn voor de verwarming van een kamer van 20 m², of dat een haarföhn zou volstaan om een passiefhuis van 100 m² te verwarmen. Het energieverbruik voor verwarming is 10 keer minder dan bij een gemiddelde bestaande woning, en 4 á 5 keer minder dan bij de huidige nieuwbouwwoning uitgevoerd conform het achterhaalde Nederlandse Bouwbesluit. Dus in een DuWo-Comforthuis hoeft u zich geen zorgen te maken over stijgende energieprijzen.

Conventioneel verwarmingssysteem overbodig

In een DuWo-Comforthuis is vanwege de goede isolatie, alsmede passieve en interne warmtebronnen (respectievelijk de zon, bewoners en huishoudelijke apparaten) een conventioneel verwarmingssysteem overbodig. De kleine hoeveelheid extra benodigde warmte in de winter, wordt op een slimme manier via het luchtventilatiesysteem aangevoerd. Dat gebeurt in combinatie met warmteterugwinning uit de af te voeren lucht, via een warmtepomp of speciaal passiefhuistoestel die tevens warm tapwater leveren. Zo bent u in ons DuWo-Comforthuis het hele jaar door verzekerd van een uiterst comfortabel binnenklimaat en overvloedig warm tapwater.

Nulenergie of energieneutraal huis

Met duurzame energie (warmtepomp, zonneboiler en PV-zonnepanelen) kan uw DuWo-Comforthuis zelfs meer energie opwekken dan dat het verbruikt. U krijgt dan een nulenergie of energieneutraal huis.

Bouworiëntatie 

Om de zonnewarmte optimaal te kunnen benutten is noord-zuid oriëntatie essentieel. Zo veel mogelijk glas op het zuiden (leefruimten) en de noordkant gesloten. Zo kan de laagstaande zon in de wintermaanden naar binnen schijnen en wordt de hoogstaande zon 's zomers door overstekken en zonwering buiten gehouden.

Gezond en comfortabel

DuWo-Comforthuizen zijn behalve energiezuinig ook bijzonder gezond en comfortabel. De woning wordt continue gelijkmatig geventileerd met verse en gezuiverde buitenlucht. Daardoor krijgen vocht, schimmel, pollen en insecten geen kans. De schilisolatie en effectieve kierdichting zorgen voor zo weinig mogelijk koudestralende oppervlakken, geen tochtverschijnselen en geluidsoverlast van buiten en altijd een gelijkmatige binnentemperatuur. Ventilatie via de ramen is niet meer nodig, maar in de zomer overtollige warmte spuien door ramen te openen, is geen enkel probleem.

WAAR KUNT U ONS VINDEN?

Contact

Hier vindt u ons